Rola i zróżnicowanie postów facebookowych w komunikacji marketingowej biur podróży - Strzębicki, Dariusz (Turystyka i Rozwój Regionalny, 2024)
Celem artykułu było określenie roli i znaczenia postów zamieszczanych na portalu Facebook jako narzędzia komunikacji marketingowej biur podróży. W artykule podjęto również próbę określenia zróżnicowania publikowanych postów pod względem tematycznym i formy przekazu. W badaniu użyto metody content analysis. Wyodrębniono pięć odrębnych grup postów: promocyjne, relacjonujące, angażujące, edukujące, badań. Wyniki badań wskazują na duży potencjał zamieszczania postów promujących oferty biur podróży oraz takich, których zadaniem jest angażowanie konsumentów poprzez inne treści niż promocyjne.