Dystrybucja usług agroturystycznych poprzez portal aukcyjny Allegro.pl - Sieczko, Anna; Sieczko, Leszek (Turystyka i Rozwój Regionalny, 2014)
W artykule podjęto próbę oszacowania wielkości podaży ofert noclegów w gospodarstwach agroturystycznych oraz ich regionalnego rozmieszczenia. Wyznaczono podstawowe statystyki cen oraz liczebności aukcji. Wykonano porównanie regionalnego rozmieszczenia ofert. W badaniach wykorzystano autorski programu w języku VBA pracujący w środowisku Excel.