Kultura ludowa jako element promocji regionu kurpiowskiego - Bieńkowska-Gołasa, Wioletta; Nasiadka, Dominika (Turystyka i Rozwój Regionalny, 2020)
Celem artykułu była odpowiedź na pytanie, czy kultura ludowa może mieć wpływ na promocję regionu na przykładzie kurpiowszczyzny? Interpretacja wyników badań wskazuje, iż region kurpiowski jest otwarty i przyjazny dla turystów. Wyroby regionalne, folklor natomiast stały się jednym z głównych czynników promujących Kurpie.