Recenzje internautów jako wyznacznik jakości usług turystycznych w portalu Airbnb - Strzębicki, Dariusz (Turystyka i Rozwój Regionalny, 2023)
Celem artykułu była próba określenia istotnych kryteriów oceny usługzakwaterowania, którymi posługują się konsumenci w publikowanych przez siebie w portaluAirbnb recenzjach. Recenzje są cennym źródłem informacji dla potencjalnych klientóww podejmowaniu decyzji zakupowych. Stanowią one również źródło informacji na tematpreferencji klientów dla osób prywatnych wynajmujących swe lokale. Jak pokazała analizatreści recenzji przeprowadzona przez autora, goście posługują się różnymi kryteriami ocenyjakości usług zakwaterowania w zależności od rodzaju obiektu zakwaterowania.