Main Article Content
Article Details
Adamczyk, G. (2010). Popularność „żywności wygodnej”. Journal of Agribusiness and Rural Development, 4 (18), s. 5–13.
Babicz-Zielińska, E., Jeżowska-Zychowicz, M., Laskowski, W. (2010). Postawy i zachowania konsumentów w stosunku do żywności wygodnej. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 4 (71), s. 141–153.
Barska, A. (2018). Millenial consumers in the convenience food market. Management, 22 (1), s. 1–14. (Crossref)
Everts, J., Jackson, P., Meah, A., Viehoff, V. (2018). Negotiating the riskscapes of convenience food. Erdkunde, 72 (3), s. 171–184. (Crossref)
Gawęcki, J. (2002). Żywność nowej generacji a racjonalne żywienie. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 4 (33), s. 5–14.
Hena, I., Peeyush, S., Vimolwan, Y. (2023). Assessing the consumers’ purchase intention and consumption of convenience food in emerging economy: The role of physical determinants. Sage Open 13(1). DOI: https://doi.org/10.1177/21582440221148434 (Crossref)
Imtiyaz, H., Soni, P., Yukongdi, V. (2021). Investigating the role of psychological, social, religious and ethical determinants on consumers’ purchase intention and consumption of convenience food. Foods 10, s. 237. DOI: https://doi.org/10.3390/foods10020237 (Crossref)
Jackson, P., Viehoff, V. (2016). Reframing convenience food. Appetite, 98, s. 1–11. (Crossref)
Janicki, A. (1993). Żywność wygodna – definicja i etapy rozwoju. Przemysł Spożywczy, 47 (9), s. 227–230.
Januszewska, R., Pieniak, Z., Verbeke, W. (2011). Food choice questionnaire revisited in four countries. Does it still measure the same? Appetite, 57, s. 94–98. (Crossref)
Mallinson, L. J., Russell, J. M., Barker, M. E. (2016). Attitudes and behaviour towards convenience food and food waste in the United Kingdom. Appetite, 103, s. 17–28. DOI: https://doi.org/10.1016/j.appet.2016.03.017 (Crossref)
Olsen, S. A., Scholderer, J., Brunsø, K., Verbeke, W. (2007). Exploring the relationship between convenience and fish consumption: A cross-cultural study. Appetite, 49, s. 84–91. (Crossref)
Peura-Kapanen, L., Jallinoja, P., Kaarakainen, M. (2017). Acceptability of convenience food among older people. SAGE Open, 7 (1). DOI: https://doi.org/10.1177/2158244017698730 (Crossref)
Szabo, M. (2011). The challenges of re-engaging with food. Connecting employment, household patterns and gender relations to convenience food consumption in North America. Food. Culture & Society, 14 (4), s. 547–566. (Crossref)
Szajner, P., Szczepaniak, I. (2020). Ewolucja sektora rolno-spożywczego w warunkach transformacji gospodarczej, członkostwa w UE i globalizacji gospodarki światowej. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, (4), 365, s. 61–85. DOI: https://doi.org/10.30858/zer/128631 (Crossref)
Wróblewska, W., Pawlak, J., Paszko, D. (2018). Preferencje studentów i emerytów dotyczące owoców i warzyw nabywanych w formie żywności wygodnej w Lublinie. Handel Wewnętrzny, 373, s. 399–411.
Downloads
- Wioletta Bieńkowska-Gołasa, Piotr Gołasa, Postawy młodzieży akademickiej wobec odnawialnych źródeł energii , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 20 (2023)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.