Main Article Content
Article Details
Benkler Y.: Bogactwo sieci. Jak produkcja społeczna zmienia rynki i wolności, Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne, Warszawa 2008.
Chechelski P., Figiel S., Grochowska R., Kozłowski W., Kuberska D.: Uwarunkowania rozwoju i dyfuzji innowacji w sektorze rolno-spożywczym i na obszarach wiejskich, IERiGŻ-PIB, Warszawa 2016.
Daly H.E.: Toward Some Operational Principles of Sustainable Development, Environmental Department, World Bank, Washington DC 1990. (Crossref)
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, https://www.bip.gov.pl/categories/view/34 (dostęp: 08.10.2017).
Grzelak M.: Szanse i zagrożenia rozwoju polskiego rolnictwa w nowej perspektywie finasowej UE na lata 2014–2020, Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio H. Oeconomia 2014, t. 48, 3, s. 109–117. (Crossref)
GUS: Informacje i Opracowania Statystyczne, Warszawa 2014, s. 18, 75–76, 358–359.
Runowski H.: Zrównoważony rozwój gospodarstw i przedsiębiorstw rolniczych, [w:] M. Kłodziński (red.), Gospodarka, człowiek, środowisko na obszarach wiejskich, IRWiR PAN 2004, s. 224–238.
Strategia Zrównoważonego Rozwoju Wsi, Rolnictwa i Rybactwa (Projekt z 15.06.2011), Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa 2011.
Szwacka-Mokrzycka J.: Ewolucja polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do UE, [w:] A. Chlebicka (red.), Integracja europejska jako determinanta polityki wiejskiej. Aspekty ekonomiczne, Wydawnictwo FAPA 2017, s. 230.
Wells P., Seitz M.: Business Model and Closed Loop Supply Chains: a typology, Supply Chain Management: An International Journal 2005, 10/14, s. 250. (Crossref)
Wołoszyn J., Stawicka E., Ratajczak M.: Społeczna odpowiedzialność małych i średnich przedsiębiorstw agrobiznesu z obszarów wiejskich, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2012.
World Commission on Environment and Development (WCED) 1987. Our common future (dokument A/42/427), www.un-documents.net/wced-ocf.htm (dostęp: 07.10.2017).
Wrzaszcz W., Zegar J.S.: Sprawność ekonomiczna wybranych form rolnictwa zrównoważonego środowiskowo, [w:] J.S Zegar (red.), Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym, PW 2011–2014, 100, IERiGZ-PIB, Warszawa 2014.
www. Eco-business.com
www.pkn.pl
www.hipromine.com/pl/
Zegar J.S.: Alternatywne formy rolnictwa w strategii rozwoju sektora rolno-żywnościowego i obszarów wiejskich, [w:] Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym [27], PW 136, IERiGŻ-PIB, Warszawa 2014, s. 60.
Żakowska H.: Trendy na rynku opakowań produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu, Logistyka Odzysku 2016, 3(20).
Downloads
- Ewa Stawicka, Aspekt społecznej odpowiedzialności w turystyce , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 6 (2016)
- Ewa Stawicka, Corporate social responsibility and the milk market in Poland , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Ewa Stawicka, Strategia społecznej odpowiedzialności w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw na przykładzie projektu „Zwiększanie konkurencyjności regionów poprzez społeczną odpowiedzialność biznesu” , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 2 (2014)
- Ali Unsal, Harun Kırılmaz, Ewa Stawicka, The determining role of health on the economic development of countries – case study in econometric analysis , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Ewa Stawicka, Poziom innowacyjności w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 4 (2015)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.