Main Article Content
Article Details
Adamowicz, MZwo lińska-Ligaj, M. (2009). Koncepcja wielofunkcyjności jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich. Polityki Europejskie, Finanse i Marketing, 2 (51), s. 11-38.
Balińska, A., Zawadka, J. (2013). Znaczenie agroturystyki w rozwoju obszarów wiejskich. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 102, s. 127-143.
Bogusz, M. (2019). Zarządzanie produktami turystycznymi na przykładzie lokalnych grup działania. Turystyka i Rozwój Regionalny, 11, s. 5-12. (Crossref)
Bogusz, M., Kmita-Dziasek, E. (2015). Zagrody edukacyjne jako przykład wdrożenia przedsiębiorczości na szczeblu wiejskim. Polska Akademia Nauk - Czytelnia Czasopism Polskiej Akademii Nauk, s. 155-166.
Bogusz, M., Tomaszewski, M. (2017). Sieciowe produkty turystyki wiejskiej jako przykład innowacji na obszarach wiejskich. W: J., Wojciechowska (red.). Sieci współpracy w turystyce wiejskiej: stan obecny i nowe wyzwania. Uniwersytet Łódzki, Centrum Doradztwa Rolniczego, s. 137-148.
Bogusz, M., Wojcieszak, M. (2018). Zagrody edukacyjne jako przykład markowego produktu turystyki wiejskiej. Intercathedra, 37 (4), s. 329-334.
Drozdowski, G., Dziekański, P. (2022). Local Disproportions of Quality of Life and Their Influence on the Process of Green Economy Development in Polish Voivodships in 2010-2020. Interna¬tional Journal of Environmental Research and Public Health, 19 (15), 9185. DOI: https://doi. org/10.3390/ijerphl9159185 (Crossref)
Drzewiecki, M. (2002). Podstawy agroturystyki. Bydgoszcz: Oficyna Wydawnicza Ośrodka Postępu Organizacyjnego, s. 36-39.
Kłodziński, M. (1997). Istota wielofunkcyjnego rozwoju terenów wiejskich. W: M., Kłodziński, A., Ros¬ner (red.). Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania i możliwości wielofunkcyjnego rozwoju wsi w Polsce. Warszawa: Wydawnictwo SGGW, s. 41.
Kłodziński, M. (2012). Bariery wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich. Wieś i Rolnictwo, 2, s. 40-56.
Kłodziński, M. (2014). Przedsiębiorczość pozarolnicza na wsi w procesie wielofunkcyjnego rozwoju ob¬szarów wiejskich. Wieś i Rolnictwo, 1 (162), s. 97-112.
Kosmaczewska, J. (2013). Turystyka jako czynnik rozwoju obszarów wiejskich. Poznań: Bogucki Wydawnictwo Naukowe, s. 8-12.
Satoła, Ł., Milewska, A. (2022). The Concept of a Smart Village as an Innovative Way of Implementing Public Tasks in the Era of Instability on the Energy Market - Examples from Poland. Energies, 15 (14), 5175. DOI: https://doi.org/10.3390/enl5145175 (Crossref)
Sieczko, A., Parzonko, AJ. (2018). Wsparcie instytucjonalne promocji turystyki wiejskiej. Turystyka i Rozwój Regionalny, 10, s. 85-95. (Crossref)
Sikora, J. (2012). Wielofunkcyjność obszarów wiejskich w Polsce. Journal of Agribusiness and Rural Development, 2 (24), s. 215-226.
Sznajder, M., Przezbórska, L. (2009). Agroturystyka. Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne.
Sznajder, M., Przezbórska, L. (2006). Agroturystyka. Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne.
Wilkin, J. (2011). Wielofunkcyjność wsi i rolnictwa a rozwój zrównoważony. Wieś i Rolnictwo, 4 (153), s. 27-39.
Wojtyra, B. (2017). Poziom wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich województwa wielkopols¬kiego. Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 40, s. 149-161.
Zagroda edukacyjna (2022). Pobrano z: https://zagrodaedukacyjna.pl/o-sieci/ (dostęp: 06.12.2022).
Żmija, J., Matysik-Pejas, R. (2018). Gospodarstwa rodzinne wobec wyzwań zrównoważonego rozwoju. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 3 (356), s. 215-225.
Downloads
- Małgorzata Bogusz, Barbara Kiełbasa, Formy i metody doradztwa w agrobiznesie na podstawie działalności szkoleniowej ośrodków doradztwa rolniczego w dobie pandemii COVID-19 , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 16 (2021)
- Małgorzata Bogusz, Zarządzanie produktami turystycznymi na przykładzie lokalnych grup działania , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 11 (2019)
- Małgorzata Bogusz, Sylwia Galiszewska, Determinanty rozwoju agroturystyki w powiecie gorlickim , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 8 (2017)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.