• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
LOGO
  • CZASOPISMO
    • O CZASOPIŚMIE
    • CEL & ZAKRES
    • INDEKSACJIA
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY I WYDAWCA
    • POLITYKA OPEN ACCESS & LICENCJA
    • STANDARDY ETYCZNE
    • PROCEDURA ANTYPLAGIATOWA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZOWANIA
  • KONTAKT
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 16 (2021)

Nr 16 (2021)

DOI: https://doi.org/10.22630/TIRR.2021.16

Opublikowane: 01.12.2021

PDF (English)

Articles

Features of food market formation in Ukraine

Nataliia Blenda, Vitaliy Rybchak

5-13

PDF (English)

Formy i metody doradztwa w agrobiznesie na podstawie działalności szkoleniowej ośrodków doradztwa rolniczego w dobie pandemii COVID-19

Małgorzata Bogusz, Barbara Kiełbasa

15-26

PDF

Pomniki historii jako element kształtowania ruchu turystycznego w regionie

Katarzyna Gabryjończyk, Piotr Gabryjończyk

27-40

PDF

Zmiany użytkowania gruntów w województwie mazowieckim w latach 2002-2019

Anna Grontkowska

41-53

PDF

ORGANIC MARKET FORMATION IN UKRAINE

Oleg Kucher, Nataliia Pokotylska, Natalia Pustova, Zoia Pustova

55-66

PDF (English)

Kierunki aktywności kół gospodyń wiejskich

Wioletta Olejniczak

67-75

PDF

Zaufanie jako determinanta rozwoju przedsiębiorczości zespołowej na obszarach wiejskich

Anna Parzonko, Anna Sieczko

77-87

PDF

The importance and use of forest areas in local development

Joanna Pietrzak-Zawadka, Jan Zawadka

89-99

PDF (English)

Analytical assessment of sunflower production in ukraine

Lesia Voliak

101-110

PDF (English)

Developments and convergence of real housing prices in Poland during the COVID-19 pandemic: focus on voivodeship capitals

Arkadiusz Weremczuk, Michał Wielechowski, Joanna Wrzesińska-Kowal

111-124

PDF (English)

Utwórz zgłoszenie

Utwórz zgłoszenie

Ostatnio czytane 60 dni

  • The use of Artificial Intelligence in the restaurant business
    239
  • Social media marketing (SMM) jako narzędzie komunikacji przedsiębiorstwa z grupami otoczenia
    165
  • Rekreacja ruchowa jako forma spędzania czasu wolnego studentów
    118
  • Turystyka uzdrowiskowa w Polsce i jej znaczenie w rozwoju lokalnym
    102
  • JOMO and FOMO in tourism as seen by university students
    80

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy
Słowa kluczowe
turystykapromocjaagroturystykagminainnowacjePolskaregioninformacjakapitał ludzkirozwójbarieryUnia Europejskaprodukt turystycznyWarszawaLitwasportterroryzmrelacje

Turystyka i Rozwój Regionalny
ISSN: 2353-9178 (print), 2543-8859 (online)

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Instytut Ekonomii i Finansów
Katedra Turystyki, Komunikowania Społecznego i Doradztwa
ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa
Polska

Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE