Main Article Content
Article Details
Balińska A., Sieczko A., Zawadka J.: Turystyka. Wybrane zagadnienia. Wydaw. Difin SA, Warszawa 2014.
Dąbrowska-Zielińska K., Wołk-Musiał E.: Turystyka uzdrowiskowa w Polsce i na świecie- perspektywy rozwoju spa i wellness w Polsce. „Inżynieria Ekologiczna" 2012, nr 30.
Dryglas D.: Kształtowanie produktu turystycznego uzdrowisk w Polsce. Wydaw. Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2006.
Gaworecki W.W.: Turystyka. PWE, Warszawa 2010.
Januszewska M.: Znaczenie produktu uzdrowiskowego w rozwoju turystyki w Polsce, [w:] Markowe produkty turystyczne. Red. naukowa A. Panasiuk. Wydaw. Fundacja na rzecz Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin-Niechorze 2004.
Jojczyk S.: Etyka turystyki uzdrowiskowej, [w:] Turystyka zdrowotna i uzdrowiskowa. Red. naukowa M. Boruszewska. Wydaw. WSTiH, Gdańsk 2011.
Kaczmarska A.: Uwarunkowania i tendencje zmian rozwoju uzdrowisk w Polsce, [w:] Uzdrowiska i ich znaczenie w gospodarce turystycznej. Red. naukowa A.R. Szromek. Wydaw. Proksenia, Kraków 2010.
KraśJ.: Istota i znaczenie turystyki uzdrowiskowej w Polsce, [bazhum.muzhp.pl/.../Seminare_Poszuki-wania_naukowe-r2011-t29 -sl51-162.pdf; dostęp 6.01.2017].
Middelton V.T.C.: Marketing w turystyce. PAPT, Warszawa 1996.
Sikorska-Wolak I., Michalski K.: Produkt turystyczny wybranych uzdrowisk sudeckich i jego ocena, [w:] Produkty marketingowe w rozwoju lokalnym i regionalnym. Red. naukowa M. Adamowicz. Wydaw. SGGW, Warszawa 2007.
Wolski J.: Wypoczynek i turystyka w uzdrowiskach. Wydaw. AWF w Poznaniu, Poznań 1978.
Downloads
- Anna Jęczmyk, Magdalena Maćkowiak, Przedsiębiorczość jako istotna cecha w tworzeniu produktów turystyki wiejskiej , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 6 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Paweł Dziemdziela, Krystyna Krzyżanowska, Działalność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 14 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Tendencje zmian w zakresie aktywności fizycznej mieszkańców Polski , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 13 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Motywy wyboru szlaków kulinarnych zrzeszonych w konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne” i ich rozpoznawalność wśród turystów , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Adam Reda, Determinanty uczestnictwa kibiców w sportowych imprezach masowych , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 17 (2022)
- Krystyna Krzyżanowska, Technologie informacyjno-komunikacyjne jako determinanta rozwoju polskich przedsiębiorstw , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 19 (2023)
- Marzena Trajer, Krystyna Krzyżanowska, Rolnictwo ekologiczne w Polsce i perspektywy jego rozwoju w kontekście PROW 2014–2020 , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 8 (2017)
- Krystyna Krzyżanowska, Katarzyna Wilczewska, Turystyczne wyjazdy zagraniczne w opinii ich uczestników , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Krystyna Krzyżanowska, Preferencje polskich rolników dotyczące źródeł i zakresu informacji branżowych przydatnych w zarządzaniu gospodarstwem rolnym , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 20 (2023)
- Paweł Dziemdziela, Krystyna Krzyżanowska, Przestrzenne zróżnicowanie poziomu przedsiębiorczości w gminach wiejskich województwa łódzkiego , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Anna Parzonko, Anna Sieczko, Oczekiwania konsumentów pokolenia Z dotyczące zakupów produktów spożywczych prosto od rolnika , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 21 (2024)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.