Main Article Content
Article Details
Badania Polska wieś i rolnictwo 2022. Pobrano z: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/polska-wies-irolnictwo (dostęp: 30.07.2023).
Ciupał, M. (2010). Wykorzystanie źródeł informacji w gospodarstwach rolniczych Małopolski o różnym kierunku produkcji. Inżynieria Rolnicza, 4 (122), s. 37–42.
Chrobocińska, K., Łukiewska, K., Nasalski, Z. (2017). Źródła informacji i inicjatorzy w działalności innowacyjnej w gospodarstwach rolniczych. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, t. 104, z. 2, s. 100. DOI: 10.22630/RNR.2017.104.2.16 (Crossref)
Harasim, A., Matyka, M., Kopiński, J. (2017). Wiek i wykształcenie rolników oraz ich źródła informacji o innowacjach w rolnictwie. Zagadnienia Doradztwa Rolniczego, 4, s. 18–26.
Jaska, E., Parzonko, A., Werenowska, A. (2016). Dostępność i wykorzystanie medialnych źródeł informacji w gospodarce opartej na wiedzy. W: A. Grynia (red.). Czynniki ograniczające oraz poprawiające konkurencyjność nowych krajów członkowskich Unii Europejskiej. Vilnius: UAB „BMK Leidykla”, s. 448–460.
Kalinowski, J., Prymon, K. (2011), Znaczenie internetu jako źródła informacji rolniczych. Roczniki Naukowe SERIA, t. XIII, z. 2, s. 186–190.
Krzyżanowska, K. (2012). Źródła informacji rolniczej w odbiorze społecznym. W: E. Jaska, A. Szczykutowicz (red.). Media relations w sektorze rolno-spożywczym. Warszawa: Wydawnictwo SGGW, s. 136–146.
Krzyżanowska, K. (2013). Źródła informacji fachowych w opinii rolników. Roczniki Naukowe „SERIA”, t. XV, z. 2, s. 182–186.
Nieróbca, A., Zaliwski A. S., (2014). Informacja i wiedza w rolnictwie. Studia i Raporty IUNG-PIB, z. 38 (12), s. 9–27. DOI: http://doi.org.10.26114/sir.iung.2014.38.01
Raport pt. Oczekiwania i potrzeby rolników w zakresie usług szkoleniowo-doradczych. Wrocław, styczeń 2021, s. 29. Pobrano z: https://www.cdr.gov.pl (dostęp: 29.07.2023).
Downloads
- Tomasz Bieliński, Paulina Lackowska, Preferencje chińskich turystów w zakresie wyboru hotelu , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 20 (2023)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Paweł Dziemdziela, Krystyna Krzyżanowska, Działalność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 14 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Tendencje zmian w zakresie aktywności fizycznej mieszkańców Polski , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 13 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Motywy wyboru szlaków kulinarnych zrzeszonych w konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne” i ich rozpoznawalność wśród turystów , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Adam Reda, Determinanty uczestnictwa kibiców w sportowych imprezach masowych , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 17 (2022)
- Krystyna Krzyżanowska, Turystyka uzdrowiskowa i jej postrzeganie przez kuracjuszy , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 6 (2016)
- Krystyna Krzyżanowska, Technologie informacyjno-komunikacyjne jako determinanta rozwoju polskich przedsiębiorstw , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 19 (2023)
- Marzena Trajer, Krystyna Krzyżanowska, Rolnictwo ekologiczne w Polsce i perspektywy jego rozwoju w kontekście PROW 2014–2020 , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 8 (2017)
- Krystyna Krzyżanowska, Katarzyna Wilczewska, Turystyczne wyjazdy zagraniczne w opinii ich uczestników , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Paweł Dziemdziela, Krystyna Krzyżanowska, Przestrzenne zróżnicowanie poziomu przedsiębiorczości w gminach wiejskich województwa łódzkiego , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Anna Parzonko, Anna Sieczko, Oczekiwania konsumentów pokolenia Z dotyczące zakupów produktów spożywczych prosto od rolnika , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 21 (2024)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.