Main Article Content
Article Details
Adla, S., Aravindakshan, A., Tyagi, A., Guntha, R., Ponce-Pacheco, M. A., Nagi, A., Pastore, P., Pande, S. (2025). Participatory development of mobile agricultural advisory driven by behavioural determinants of adoption. Journal of Environmental Management, 374, 124140. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jenvman.2025.124140
Bogusz, M., Kiełbasa, B. (2021). Formy i metody doradztwa w agrobiznesie na podstawie działalności szkoleniowej ośrodków doradztwa rolniczego w dobie pandemii COVID-19. Turystyka i Rozwój Regionalny, 16, s. 15–26. DOI: https://doi.org/10.22630/TIRR.2021.16.16
Boland, H. (1995). Podstawy komunikowania w doradztwie. Poznań: Wydawnictwo Centrum Doradztwa i Edukacji w Rolnictwie.
Jachimowicz, E., Tabor, K. (1998). Metody pracy oświatowo-doradczej. W: Zagadnienia doradztwa rolniczego. Warszawa: Wydawnictwo SGGW.
Maziarz, C. (1970). Metodyka pracy instruktorskiej w rolnictwie. Warszawa: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne.
Maziarz, C. (1977). Andragogika rolnicza. Warszawa: PWN.
Okoń, W. (2023). Wprowadzenie do dydaktyki ogólnej. Warszawa: Wydawnictwo Akademickie „Żak”.
Przychodzeń, Z. J. (1992). Zarys dydaktyki doskonalenia zawodowego w rolnictwie. Warszawa: Wydawnictwo SGGW.
Sharma, U., Chetri, P., Minocha, S., Roy, A., Holker, T., Patt, A., Joerin J. (2021). Do phone-based short message services improve the uptake of agri-met advice by farmers? A case study in Haryana, India Climate Risk Management, 33, 100321. DOI: https://doi.org/10.1016/j.crm.2021.100321
Sikorska-Wolak, I., Krzyżanowska, K., Parzonko, A. J. (2014). Doradztwo w zmieniającej się sytuacji społeczno-ekonomicznej obszarów wiejskich. Warszawa: Wydawnictwo SGGW.
Steinke, J., Etten van, J., Müller, A., Ortiz-Crespo, B., Gevel van de, J., Silvestri, S., Priebe J. (2021). Tapping the full potential of the digital revolution for agricultural extension: an emerging innovation agenda. International Journal of Agricultural Sustainability, 19, s. 549–565. DOI: https://doi.org/10.1080/14735903.2020.1738754
Wawrzyniak, B. M. (2000). Doradztwo w agrobiznesie. Włocławek: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna we Włocławku.
Zawisza, S. (2003). Procesy komunikowania w doradztwie. Teoria i badania empiryczne. Bydgoszcz: Wydawnictwo Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej w Bydgoszczy.
Downloads
- Marta Suchan, Szymon Mitkow, Paulina Owczarek, Analiza wykorzystania transportu lotniczego w ruchupasażerskim w polskich portach lotniczych , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 23 (2025)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Anna Sieczko, Popyt na włoskie dania regionalne wśród polskich turystów i mieszkańców Włoch , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 11 (2019)
- Krystyna Krzyżanowska, Turystyka uzdrowiskowa i jej postrzeganie przez kuracjuszy , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 6 (2016)
- Anna Sieczko, Anna Parzonko, Wsparcie instytucjonalne promocji turystyki wiejskiej , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 10 (2018)
- Anna Parzonko, Magdalena Trzcinka, Ocena potencjału atrakcyjności turystycznej pomników na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 18 (2022)
- Krystyna Krzyżanowska, Technologie informacyjno-komunikacyjne jako determinanta rozwoju polskich przedsiębiorstw , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 19 (2023)
- Anna Parzonko, Anna Sieczko, Zaufanie jako determinanta rozwoju przedsiębiorczości zespołowej na obszarach wiejskich , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 16 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Katarzyna Wilczewska, Turystyczne wyjazdy zagraniczne w opinii ich uczestników , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Krystyna Krzyżanowska, Preferencje polskich rolników dotyczące źródeł i zakresu informacji branżowych przydatnych w zarządzaniu gospodarstwem rolnym , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 20 (2023)
- Krystyna Krzyżanowska, Jakość życia mieszkańców obszarów wiejskich w badaniu „Polska wieś i rolnictwo 2023” , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 22 (2024)
- Krystyna Krzyżanowska, Anna Parzonko, Anna Sieczko, Oczekiwania konsumentów pokolenia Z dotyczące zakupów produktów spożywczych prosto od rolnika , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 21 (2024)

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.