Main Article Content
Article Details
Brodzińska K.: Rolnictwo ekologiczne – tendencje i kierunki zmian, Zeszyty Naukowe SGGW. Problemy Rolnictwa Światowego 2014, t. 14, z. 3.
Europejskie partnerstwo innowacji: Możliwości dla innowacji w rolnictwie ekologicznym i agroekologii, Bruksela 2014 (dostęp: 29.04.2017).
EUROSTAT: Organic farming statistics (dostęp: 10.02.2017).
FiBL&IFOAM: The World of Organic Agriculture, Frick and Bonn 2017.
Komorowska D.: Efektywność ekologicznych gospodarstw sadowniczych w porównaniu do konwencjonalnych, Zeszyty Naukowe SGGW. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej 2016, 115. (Crossref)
Miś T., Zając D.: Problemy rozwoju rolnictwa ekologicznego w regionie o rozdrobnionej strukturze obszarowej, Zagadnienia Doradztwa Rolniczego 2017, 3.
Molenda-Grysa I.: Przesłanki produkcji żywności ekologicznej w Polsce – typologia potencjałów, Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich 2016, t. 103, z. 3.
Ramowy plan działań dla żywności i rolnictwa ekologicznego w Polsce na lata 2014–2020. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa 2014.
Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2013–2014, IJHARS, Warszawa 2015.
Strefa Inspiracji Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. Moda na rolnictwo ekologiczne stała się faktem, www.kowr.gov.pl (dostęp: 20.11.2017).
Szarek S.: Regionalne zróżnicowanie rolnictwa ekologicznego w Polsce, Journal of Agribusiness and Rural Development 2015, 1(35).
Downloads
- Marcin Ratajczak, Wybrane działania na rzecz społeczności lokalnej w aspekcie koncepcji CSR (w świetle badań własnych) , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 8 (2017)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Paweł Dziemdziela, Krystyna Krzyżanowska, Działalność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 14 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Tendencje zmian w zakresie aktywności fizycznej mieszkańców Polski , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 13 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Sławomir Wawrzyniak, Motywy wyboru szlaków kulinarnych zrzeszonych w konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne” i ich rozpoznawalność wśród turystów , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Adam Reda, Determinanty uczestnictwa kibiców w sportowych imprezach masowych , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 17 (2022)
- Bartłomiej Trajer, Marzena Trajer, Koncepcja smart villages w rozwoju obszarów wiejskich , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 15 (2021)
- Krystyna Krzyżanowska, Turystyka uzdrowiskowa i jej postrzeganie przez kuracjuszy , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 6 (2016)
- Bartłomiej Trajer, Marzena Trajer, Innowacyjność wobec wyzwań współczesności , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 14 (2020)
- Krystyna Krzyżanowska, Technologie informacyjno-komunikacyjne jako determinanta rozwoju polskich przedsiębiorstw , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 19 (2023)
- Krystyna Krzyżanowska, Katarzyna Wilczewska, Turystyczne wyjazdy zagraniczne w opinii ich uczestników , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 9 (2018)
- Krystyna Krzyżanowska, Preferencje polskich rolników dotyczące źródeł i zakresu informacji branżowych przydatnych w zarządzaniu gospodarstwem rolnym , Turystyka i Rozwój Regionalny: Nr 20 (2023)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.